Selecteer uw taal

De afbraaktijd van rotspartijen en betonconstructies kan met 60% verminderd worden, door het gebruik van Autostem pyrotechnische cartridges.

K&C Diving beschikt als enige duikbedrijf in Europa over gecertifieerd personeel voor het gebruik van de pyrotechnische cartridges van Autostem bij onderwatersloopwerken. Onze duikers volgden hiervoor de opleidingen aan de Dresdner Sprengshule in Duitsland. K&C Diving is dan ook exclusief verdeler van de Autostem-producten in België.

Afbraak met Autostem  Autostem cartridge  Blasting

Afbraakwerken met pyrotechnische cartridges

Deze cartridges zijn ontworpen om rotspartijen en betonconstructies te ‘breken’ zonder dat er sprake is van een explosie en de bijhorende drukgolf en vibraties. De Autostem Cartridges zijn zelfblokkerend. Er moeten enkel gaten geboord worden in de te breken constructie. De cartridge zal zich bij ontsteking dan zelf verankeren, wat een flinke tijdsbesparing oplevert.

Het gebruik van Autostem pyrotechnische materialen voor het splijten van betonconstructies en rotsformaties heeft een aantal onmiskenbare voordelen. Zo kan het kan de uitvoeringstijd van afbraakprojecten significant inkorten, de materialen zijn inzetbaar op moeilijk te bereiken plaatsen en in gevoelige gebieden waar “high-explosives” zijn uitgesloten zijn of waar traditioneel materiaal te belastend kan zijn voor de omgeving.

Daarnaast is het inzetten van pyrotechnische producten slechts gebonden aan beperkte administratieve regels, zeker in vergelijking met springstoffen, terwijl ze toch zeer efficiënt kunnen zijn in bepaalde toepassingen. Vooral onder water is de inzet van deze producten soms het enige alternatief voor explosieven.

De voordelen van het werken met Autostem pyrotechnische cartridges op een rij:

  • Geen stemming vereist, wat tijd en geld bespaart.
  • Veiliger dan traditionele explosieven: de cartridge is niet explosief dus veroorzaakt geen drukgolf, en een gereduceerde hoeveelheid wegvliegend puin. 30 meter zijn voldoende als veiligheidsperimeter.
  • Verzwakt gewapend en ongewapend beton en de meeste soorten harde steen.
  • Geschikt voor gebruik zowel boven als onder water.
  • Het gebruik van deze cartridges is niet gebonden aan speciale vergunningen.
  • Te gebruiken in bijna alle gebieden, ook in gevoelige gebieden waar het gebruik van traditionele explosieven niet aangewezen is.


Wil u ook tijd en geld te besparen bij onderwatersloopwerken van rots of beton? Contacteer K&C Diving om meer te weten te komen over de vele mogelijkheden.

 

Kan K&C Diving iets betekenen voor uw project?

Neem dan contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek of een kostenraming.