Bekleden van buispalen van de Vesta Terminal met STOPAQ anti-corrosie coating

Aanvang project: april 2017 

Projectduur: 5 dagen

Locatie: Vesta Terminal, Haven van Antwerpen, België

Divisie: K&C Diving België

Type project:
Haven & waterwegen Infrastructuur
Coating, afdichting en reparatie

 In de haven van Antwerpen mocht K&C Diving 6 buispalen aan de Vesta Terminal coaten tegen corrosie en biologische aangroei. K&C DIVING gebruikte het STOPAQ-productengamma voor een volledige corrosiebestrijding boven en onder het wateroppervlak.

In de terminal werd een ponton bevestigd aan de buispalen. Eerst werden de palen schoongemaakt naar ST2-normen, met een hogedruklans en nailgun. Dit was voldoende om de STOPAQ-producten correct te kunnen aanbrengen. Nadien werd STOPAQ WRAPPINGBAND CZ aangebracht op het deel van de buispalen boven het wateroppervlak.

Onder het watervlak werden ze met STOPAQ WRAPPINGBAND SZ omwikkeld, specifiek voor coating onder water. Deze visco-elastische wrappingband verhardt en veroudert niet en is volledig onschadelijk voor het onderwaterleven en de gebruiker. Deze tape zal door zijn elastische eigenschappen het volledige oppervlak ”bevloeien”.

Deze wrappingband werd aangebracht over een lengte van anderhalve meter onder het wateroppervlak tot 30 centimeter boven het wateroppervlak (de “splash zone”). Daarmee overlapte het de wrappingband boven water dus met 20 centimeter.

Hierna brachten de duikers STOPAQ INTERMEDIATE PVC-TAPE aan om spanning op het systeem te zetten. Daardoor vloeit het elastisch STOPAQ-materiaal volledig over het behandelde oppervlak. In een laatste stap werd zowel onder als boven het wateroppervlak nog mechanische bescherming aangebracht.

  • Voor de splash zone werd STOPAQ OUTERGLASS SHIELD XT voorzien als mechanische bescherming. Dit materiaal is na uitharding enorm stug en biedt de perfecte bescherming voor het STOPAQ-corrosiepreventiesysteem.
  • De mechanische bescherming boven water gebeurde met STOPAQ HSPEX tape. Deze zorgt voor een volledige afsluiting van de STOPAQ-producten aan het wateroppervlak en bij de verbinding met de stijger.

Wil u meer weten over het vernieuwende coating & afdichtingsgamma van STOPAQ? Lees hier meer over de STOPAQ- producten, of neem contact op voor meer informatie.

 Vesta terminal reinigen paal opt Vesta terminal coaten Stopaq Coaten stopaq vesta