Bekleden met STOPAQ van aangetaste stalen steunbalken

Aanvang project: juni 2017

Projectduur: 3 dagen

Locatie: Armonea Gravenkasteel, Lippelodorp, België

Divisie: K&C Diving België

Type project:
Coating, afdichting en reparatieHet rusthuis Armonea Gravenkasteel in Sint-Amands kampte met wateroverlast in de kelders. Dit tastte de steunbalken van de gebouwen aan. K&C Diving stelde een actieplan op om met STOPAQ EasyQote Basecoat de stalen steunbalken tegen corrosie en osmose te beschermen.

De EasyQote Basecoat is vergelijkbaar met de STOPAQ Wrappingbands, maar werd speciaal ontwikkeld voor structureel staal. Deze visco-elastische Wrappingband is een vernieuwende manier van coaten.

Op een halve dag tijd werden de HEB-balken eerst volledig proper gemaakt. De losse roest en biologische aangroei op de balken werden verwijderd, zodat de anti-corrosieproducten volledig kunnen invloeien. Na deze oppervlaktereiniging kon gestart worden met het coaten. De balken werden met een brander verwarmd tot 35 graden, om een goede hechting van de EasyQote Basecoat Wrappingband te kunnen garanderen. Zodra de juiste temperatuur bereikt was, kon een balk bekleed worden met de EasyQote.

Door de gebruiksvriendelijkheid van de Wrappingbands was K&C DIVING in staat om de 15 balken te bekleden in een periode van 2 dagen!

Meer weten over het vernieuwende coating & afdichtingsgamma van STOPAQ? Neem dan contact op.

Coating Stopaq stalen steunbalk 1  Coating Stopaq stalen steunbalk 3  Coating Stopaq stalen steunbalk 2