KC COATING

Wanneer de structurele integriteit van een infrastructuur in gevaar is, is een coating niet voldoende. Dan moet er eerst gerepareerd worden en dan gecoat. Bij scheuren en lekkages onder geringe druk (tot 1 bar) werkt K&C Coating met oplossingen van STOPAQ. Voor herstellingen onder grote druk (tot 80 bar) zijn de materialen en applicaties van 3X Engineering aangewezen. Dit zijn composietmaterialen waarin Kevlar-vezels verwerkt zijn, die na aanbrenging uitharden. Meer informatie over de 3X Engineering producten vindt u hier (in het Engels).

Scheuren en lekkages onder geringe druk (tot 1 bar)

Scheuren en lekken tot een druk van 1 bar onmiddellijk afdichten is met STOPAQ AQUABLOCK en STOPAQ AQUASTOP zo gebeurd. Deze oplossingen voor het afdichten van onder- & bovengrondse leiding- , kabeldoorvoeringen en holle ruimtes zijn uiterst geschikt voor het beschermen tegen indringend gas, vocht, stilstaand water en grondwater. De voordelen op een rijtje:

Lekken dichten met STOPAQ Aquastop  STOPAQ Aquastop applicatie  STOPAQ Aquastop

  • In contact met water zwelt het materiaal op waardoor een “Seal for Life” wordt gerealiseerd.
  • De afdichting blijft flexibel.
  • Er zijn geen speciale gereedschappen nodig.
  • Er is geen materiaalverlies en de pasta is herbruikbaar.
  • Doordat er geen tijd voor uitharding nodig is, is dit een snelle oplossing.
  • Het aanbrengen van extra leidingen en kabels blijft mogelijk.

Scheuren en lekkages onder grote druk (1 bar tot 80 bar)

Een lek in een leiding die onder druk staat, moet snel en doortastend gedicht worden. Met producten van 3X Engineering kan zo een herstelling on-site gebeuren. De STOPKIT geeft duikers de mogelijkheid om scheuren van 10 tot 50mm in leidingen tot 80 bar heel snel te dichten. Meer informatie over de 3X Engineering producten vindt u hier (in het Engels).

3X Rollerkit Pipeline support  Reinforcekit 3X  Reparaties en verstevigen van leidingen

Structurele reparaties en ondersteuningen

Leidingen, pijlers of steunstructuren kunnen door impactschade of vergevorderde corrosie instabiel worden. Dergelijke situaties zijn onveilig en moeten zo snel mogelijk verholpen worden. Deze instabiele structuren kunnen gerepareerd worden met REINFORCEKIT 4D van 3X Engineering. Dit is een uithardende wrapping die leidingen, pijlers en steunstructuren niet alleen herstelt, maar ook versterkt.

Pipeline supports vormen een essentieel deel van de structurele integriteit van een pijpleiding. De plaats waar de pijpleiding rust op de support is echter gevoelig voor roestvorming. Wanneer na inspectie blijkt dat dit het geval is, moet de plaats waar de pijpleiding rust op de support verstevigd worden. K&C Diving maakt daarvoor gebruik van de 3X ROLLERKIT, die on-site aangebracht wordt. Deze 3X ROLLERKIT kan zowel preventief gebruikt worden om roestvorming te voorkomen, als curatief bij reeds bestaande roestvorming.

Meer informatie over de toepassingsmogelijkheden van de REINFORCEKIT 4D en 3X ROLLERKIT van 3X Engineering vindt u hier (info in het Engels).

Kan K&C Diving iets betekenen voor uw project?

Neem dan contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek of een kostenraming.