KC COATING

STOPAQ: uw infrastructuur 30 jaar beschermd tegen tegen corrosie-, water- en isolatieproblemen

STOPAQ is een een uniek en gepatenteerd systeem van pasta’s en wikkelbanden. Het visco-elastisch materiaal gedraagt zich als een vloeistof, waardoor het elke oneffenheid in het behandelde oppervlak volledig opvult. Zelfs kleine ribbels en pittings die je niet met het blote oog kan zien. Zo wordt het behandelde oppervlak volledig afgesloten van water(damp), zuurstof, bacteriën en AC/DC stroom en kan er geen corrosievorming optreden.

Wat zijn de eigenschappen van STOPAQ?

 • STOPAQ werkt niet zoals conventionele coatings. De basis van de STOPAQ-coating bestaat uit een amorfe, niet-polaire polymeersamenstelling. Doordat het zoals een vloeistof beweegt, kan het zelfs de kleinst scheurtjes en ribbels opvullen. Het product is onderhoudsvrij. Meer zelfs, de vloeistofachtige capaciteiten doorstaan de tand des tijds. Daardoor is het product onderhoudsvrij en kan het roestvrij resultaat minstens 30 jaar gegarandeerd worden!
 • STOPAQ heeft een superieure kleefkracht op elk oppervlak, en zelfs in extreme temperaturen (van -45° tot 95° Celsius). Dat is te danken aan de permanente moleculaire hechting van STOPAQ .
 • STOPAQ is het meest milieuvriendelijke anti-corrosiesysteem in de wereld. Doordat het basismateriaal van STOPAQ (Isobuteen) een chemisch inerte en non-toxische stof is, laat het geen giftige stoffen vrij. Noch bij het aanbrengen, noch na het coaten.

STOPAQ aanbrengen pijpleiding  Gecoate leiding met STOPAQ  Tank coaten met STOPAQ

STOPAQ WRAPPINGBAND / PASTE / OUTERWRAPS

 • STOPAQ WRAPPINGBAND is een veelzijdige, monolithische coating die rond objecten of structuren gewikkeld kan worden. Pijpleidingen, verbindingen, flenzen en koppelingen,… Het kan allemaal met STOPAQ WRAPPINGBAND ingepakt worden.
 • STOPAQ PASTE kan - omdat het kneedbaar is- gebruikt worden voor structuren of objecten die niet te omwikkelen zijn. Na het aanbrengen van de pasta, kan het object of die structuur wel omwikkeld worden. Op die manier kan het een laag STOPAQ OUTERWRAPS krijgen, en eventueel nog een extra mechanische beschermlaag.

Het systeem is “self-healing” bij lichte schade. Wanneer er zich bijvoorbeeld een kleine scheur of inkeping voordoet in het gecoate oppervlak, vloeit de STOPAQ terug naar het centrum van die inkeping. Daarna kan de beschadigde zone eenvoudig afgedicht worden met een “repair patch”. Zo is het oppervlak opnieuw helemaal beschermd tegen corrosie.

Verschillende STOPAQ-materialen voor verschillende oppervlakken

 • Omwikkelbare objecten (koppelingen, flenzen, pijpleidingen, pijpverbindingen, …)
  Onder water kan STOPAQ WRAPPINGBAND gebruikt worden. Deze veelzijdige monolithische coating in wikkelvorm is ideaal voor de bescherming van chemische en andere installaties tot 95° Celsius.
 • Niet-omwikkelbare objecten (afsluiters, moeren, bouten, mangaten, flenzen, …)
  Voor niet-cirkelvormige objecten wordt STOPAQ PASTE aangeraden. Neem bijvoorbeeld flenzen. Die worden eerst ingesmeerd met de pasta. Door het insmeren wordt de flens omwikkelbaar, en kan er nog een laag STOPAQ WRAPPINGBAND omheen.
 • Pijlers en steunpalen:
  STOPAQ WRAPPINGBAND CZ beschermt steunpalen en pijlers optimaal tegen corrosie. Na behandeling met de STOPAQ WRAPPINGBAND CZ kunnen nog 2 mechanische beschermlagen (OUTERWRAP en OUTERGLASS SHIELD XT) aangebracht worden. Door deze 3 lagen samen is het materiaal 30 jaar lang beschermd tegen corrosie.

Wat kan er boven water met STOPAQ beschermd worden?

 • Flenzen, leidingen, mangaten en afsluiters. Door het combineren van STOPAQ PASTE & WRAPPINGBAND CZ (HT) en een mechanische OUTERWRAP zijn installaties levenslang bestand tegen corrosievorming.
 • T, Y en Z-verbindingen van leidingen en staalwerk. Deze kritieke zones zijn ook heel complexe structuren. Dankzij de elasticiteit van de STOPAQ-producten kan hier toch een duurzame bescherming gegarandeerd worden
 • Condenserende leidingen. Door die te coaten met de STOPAQ WRAPPINGBAND CL wordt tijdens het wikkelen de vochtproductie opgenomen. In tegenstelling tot bij traditionele uithardende coatings kan daardoor een volledige adhesie gegarandeerd worden.


Wil u meer te weten komen over de anti-corrosiebehandelingen van K&C Diving? Neem dan contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek of een kostenraming.

 

Kan K&C Diving iets betekenen voor uw project?

Neem dan contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek of een kostenraming.