KC COATING

Onder water coating met STOPAQ: minimaal 30 jaar bescherming van uw infrastructuur tegen corrosie-, water- en isolatieproblemen

De pasta’s en wikkelbanden van STOPAQ bestaan uit een uniek en gepatenteerd visco-elastisch materiaal met een vloeistofachtig gedrag. Deze eigenschap zorgt ervoor dat STOPAQ elke oneffenheid in het behandelde oppervlak volledig opvult, ook de microscopisch kleine ribbels en pittings. Zo kan er nooit meer water(damp) en zuurstof in contact komen met het substraat en wordt corrosievorming vermeden.

Het STOPAQ-systeem is onderhoudsvrij en dicht een oppervlakte volledig af tegen zuurstof, vocht, bacteriën en AC/DC lekstromen. STOPAQ biedt een productgarantie van maar liefst 30 jaar!

Wat zijn de eigenschappen van STOPAQ?

 • De primaire laag van een STOPAQ-coating bestaat uit een volledig amorfe, niet-gecrosslinkte en niet-polaire polymeersamenstelling die – eens aangebracht- volledig ondoordringbaar is. Hierdoor laat STOPAQ geen elementen door die corrosie veroorzaken: water(damp), zuurstof of bacteriën. 
In tegenstelling tot conventionele coatings heeft STOPAQ een vloeistofachtig gedrag, wat maakt dat elke oneffenheid in het te behandelen oppervlak opgevuld wordt. Zelfs minuscule scheurtjes, ribbels of pittings. Hierdoor blijft de gecoate structuur gegarandeerd roestvrij. Bovendien blijven de vloeistofachtige capaciteiten van STOPAQ door de tijd heen behouden. Daarom geniet u een productgarantie van maar liefst 30 jaar!
 • Door een permanente moleculaire hechting biedt STOPAQ een superieure kleefkracht op elk oppervlak, in werkomgevingen van -45°C tot 95° C.
 • Isobuteen, het basismateriaal van STOPAQ, is een chemisch inerte en non-toxische stof. Hierdoor komen geen giftige stoffen vrij; noch bij het aanbrengen, noch na het coaten. Dit maakt van STOPAQ het meest milieuvriendelijke corrosiewerende beschermingssysteem in de wereld.

STOPAQ WRAPPINGBAND / PASTE / OUTERWRAPS

 • STOPAQ WRAPPINGBAND is een monolithische coating in wikkelvorm. Alles wat manueel omwikkeld en ingepakt kan worden, kan op deze manier worden beschermd. Pijpleidingen, verbindingen, flenzen en koppelingen,… De STOPAQ WRAPPINGBAND is heel veelzijdig in gebruik.
 • Het alternatief voor structuren of objecten die niet omwikkeld kunnen worden, is STOPAQ PASTE, een kneedbaar product. Met de STOPAQ PASTE kan dat object of die structuur bovendien zo ingesmeerd worden dat het wel omwikkelbaar wordt. Op die manier kan die alsnog met STOPAQ OUTERWRAPS omwikkeld worden, en eventueel nog een extra mechanische beschermlaag krijgen.

Reiniging palen  Onder water herstelling van leidingen  

Verschillende STOPAQ-materialen naargelang het te beschermen oppervlak

 • Omwikkelbare objecten zoals koppelingen, flenzen, pijpleidingen, pijpverbindingen, …
  Voor gebruik onder water wordt STOPAQ WRAPPINGBAND SZ (Splash Zone) gebruikt. Dit is een veelzijdige monolithische coating in wikkelvorm. Deze kan toegepast worden voor de bescherming van chemische en andere installaties tot 95 graden Celsius.
 • Niet omwikkelbare objecten zoals afsluiters, moeren, bouten, mangaten, flenzen, …
  Niet cirkelvormige objecten kunnen met STOPAQ PASTE SZ ingesmeerd worden. Flenzen bijvoorbeeld worden eerst ingesmeerd met deze pasta. Eens ingepakt met de pasta wordt de flens wel omwikkelbaar met de STOPAQ WRAPPINGBAND SZ.
 • Pijlers en steunpalen in het water:
  Om steunpalen en pijlers optimaal te beschermen tegen corrosie? wordt STOPAQ WRAPPINGBAND SZ WATER-WIND gebruikt. Deze wrappingband garandeert een volledige adhesie op het oppervlak omdat het tijdens het aanbrengen 20% water opneemt. Rond de met STOPAQ WRAPPINGBAND SZ WATER-WIND gecoate structuur worden nadien nog 2 mechanische beschermlagen (OUTERWRAP en OUTERGLASS SHIELD XT) aangebracht. De combinatie van deze 3 lagen beschermt de infrastructuur 30 jaar lang tegen corrosievorming.

Wil u meer te weten komen over de STOPAQ anti-corrosiebehandelingen van K&C Diving? Neem dan contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek of een kostenraming.

Kan K&C Diving iets betekenen voor uw project?

Neem dan contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek of een kostenraming.